20 Aralık 2019 Cuma

SİMYA İLMİNDEN BİR ÖRNEK

Hindistan'da basımı yapılmış Matlaul-Ulum ve Mecmaul-Fünun isimli kitapta şu yazılmıştır:
Bir mecliste bir tohum ekerek derhal yeşillenip çiçek ve meyve vermesi murad olunursa, hıyar tohumlarını almalı ve hacamat veya fasd vasıtasıyla alınan insan kanıyla ıslatılmalı. Pişmek için yedi gün güneşe koymalı ve ondan sonra koku hasıl olur ve yedi günde gölgede kurutmalı. Sonra bir kirli beze sarıp saklamalı; ve köylülerin kulubelerini sıvadıkları çamurdan da bir miktar alıp beraberce saklamalı. Hacet vaktinde bir miktar o topraktan bir çanak içine dökmeli; ve bir kaç taneyi de o toprağa gömmeli ve üzerine bir miktar sıcak su dökmeli ve kasenin yüzünü peçete ile örtmeli. Bir müddet sonra yeşil bir fidan olur ve yaprak ve dal ve çiçek ve meyve verir ve meclisin hayretini ve taaccübünü celbeder."
Yine aynı kitapta zikredilir ki:"Kara yılan derisinden bir fitil yapıp neft yağı ile yeşil ve siyah bir çerağda yakılırsa, evin içi bütün karayılanlar ile dolu bir halde görünür."
Bu hal sihir yapanların bir hilesidir. Bu sihir insanın gözünü nasıl aldatmakta ise, dünya lezzetleri ve şehvetleri de aynı şekilde aldatmakta, bitmeyecek bir his vermektedir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder