22 Aralık 2019 Pazar

DÜNYA BİR LEŞTİR TALİBİ KÖPEKLERDİR

EFENDİMİZ (SAV) buyurmuştur:"Dünya bir cife ve bir leştir ve onun talibi köpeklerdir"
Köpeğin iki hali vardır. Birisi kuyruğunu sallayıp yaltaklanmak ve müdahane etmektir ki, bu süfli halidir. Biriside öfkelenip hırlamak ve saldırıp ısırmaktır ki bu yüksek halidir. Her iki hali de berbaddır. Ehli dünya dahi böyledir. Ellerinde kuvvet olmadığı vakit meyillerini ve arzularını icraya fırsat bulmak için yaltaklanırlar. Fırsat buldukları zaman emellerini icraya mani olanları kahrederler. İnsan içinde yüzlerce köpek uyumuşlardır. Her biri önüne muvafık bir av çıkıncaya kadar gizli bir halde kalırlar.
Bu nedenle insan, kendinde bulunan meyli bilmez. Ne zamanki bu meyli uyandıran bir ortam oluşur, o meyil hemen uyanır ve köpekliğin saldırgan haline geçer.
Hastanın şehveti sakin olur, hatırında daima sıhhat hali vardır. Hastalıktan kurtulmak için Allah'a yalvarır.adaklar adar, tevbeler eder. Ne zaman yemek yemeğe ve içmeye başlayıp vücud kuvvet hissedince zevk ve günah korkusu karşı karşıya cenge başlar.
Hasta iken doktor perhiz verir. Bazı yiyeceklerden uzak durur. Hastalık geçtikten sonra sabrı yerinde ise perhize devam eder. Ancak sabrı yoksa yasak edilmiş yiyecekler sebebiyle yine vücudda aksaklık baş gösterir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder