20 Aralık 2019 Cuma

KAHIRLARI LÜTUFLARDA GİZLEMEK

Hak Teala'nın bir hilesidir. Çünkü Hakk'ın lütfunu herkes bilir, kahrını da herkes bilir. Halk, lütfa doğru koşar, kahırdan kaçar. Hak Teala'nın lütfunda gizlenen kahrını herkes bilemez. Ancak, Allah'ın nuruyla nazar eden bunu görebilir. Çünkü "Hanginizin ameli daha güzeldir diye sizi imtihan eder" bir ayetin manasıdır.
Bir derviş bir dervişe soru sorar:"Sen Hz.Hakk'ı nasıl gördün?"Derviş soruya şöyle cevap verir:Bunu lafız(söz) ile anlatabilmek için şöyle bir misali sana söyleyeyim. Allah'ın sol tarafında bir ateş, sağ tarafında bir kevser suyu gördüm. Bir taife ateş tarafına yönelmiş, diğer taife de kevser suyu için mesttir. Her kim suya dalarsa ateş içinde baş gösterir,kim ateşe yönelirse kevser suyu içinde baş gösterir".
Efendimizin hadisi açıktır:"Ateş şehvetler ile örtülmüş ve cennet mekruhlar ile örtülmüştür". Dünyanın lezzat ve peşin zevklerinin iç yüzüne  bakılırsa ateştir. Dünyanın elem ve meşakkatlerinin iç yüzü dahi lezzet ve rahattır."onun batınında rahmet vardır ve zahiri de azap cihetindedir"(Hadid ,57/13)
Her kim riyazet ateşi ve mücahede kıvılcımları içine doğru gittiyse kevser ırmağından baş çıkartır. Her kim kevser ırmağı gibi gözüken cismani lezzetler ve nefsani hazlar tarafına gittiyse, o kendisini derhal tabiat ateşi içinde bulur.
Bu gizli sırra dünyada az kimse vakıf oldu. ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder