13 Şubat 2018 Salı

OKSİJENİN LEZZETE KATKISI

Azizim Efendim Necib Sultan anlatmıştı.Küçükken  Konya'da elmayı dişleyerek yemeyi severdim.Askeri eczacı olan Babam Ali efendi buna karşı çıkardı ve elmayı yıkayıp kabuklarını soymadan dilim dilim tabağa doğradıktan sonra yememi söylerdi.Ben onun görmez tarafında isem yine dişleyerek yerdim.Ancak o olunca dilimleyerek tabakta yerdim.Daha sonra bu işin hikmetini şöyle ifade etmişti.Meyve dilimlenip tabağa konduktan sonra o dilimlere havadaki oksijen siner ve lezzeti çok daha fazla olur".dünkü görüşmemde masada bulunan dilimlenmiş elmayı ikram ederken bu hatırayı yad etti.Gerçekten de oksijene muhatap olmuş dilimler daha lezzetli idi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder