25 Şubat 2018 Pazar

HIRISTİYANLIKTAKİ ÜÇLEME AKLADA AYKIRIDIR

İslam uluhiyyeti  Baba, oğul,ruhul kudüs diye üç rüknden mürekkeb ve müteşekkil tanımayı aklı selime göre mazur görmez ve der ki:
2018 yıl evvelinde ibn(oğul) yoktu.Sonradan ilave edilen şeyle Allah, Allah olur mu?
Sonra Allah; et, ten, kan mıdır?ki elleri haça çivilenip  Ey Tanrı, senin çivilendiğin çiviler yüzünden bizi kurtarmanı dileriz" şeklindeki itikad aklı selimle bağdaşır mı?
Hırıstiyanlıkta " İsa, Adem'in günahının mahvığna bedel çarmıha gerildi ve Adem7in izzeti için İsa'ya ihanet olundu, Adem,yasak ağacın meyvesinden yediği için , İsa , ağaç bir haça gerildi, ve asılırken susadı bir acı sirke içti.." itikadı vardır
Eğer İsa arzusu olmadığı halde asılmış ise bu nasıl ilah olabilir.Kendi ciğerpare evladını korumaktan aciz olan Birine "Baba" demeye aklı selim itikad eder mi?
Yok Hz.İsa kendi arzusu ile asıldı ise ,Hz.İsa'nın bu arzusunu yerine getirdikleri için Yahudilere merhamet ve teşekkür etmek gerekmez mi?
Hz.İsa'nın asılması "Tathirat" temizlik için ise Bu sergüzeşt kimi temizliyor?Kafiri mi ,mümini mi?İslama göre temizlenme ameli salih ile olur.Hz.İsa'nın katli ile hangi fesad zail oldu?
Hırıstiyanlıkta Hz.İsa'ya uluhiyyet isnat edilir; sonra da İncil'de İsa'nın gaybı bilmediği yazılıdır.
"İslam bu nasıl Allah, ki herşeyi bilmiyor " der
Hırıstiyanlıkta İsa öldü tekrar dirildi itikadı vardır.
Peki, ölü iken onu kim diriltti?
Eğer "kendikendine dirildi" denirse o zaman :"Ölü  iken mi diriltdi. yoksa diri iken mi ? sorulur.
"Diri iken "denirse o zaman açık ve aşikar olan bir şeyi tekrar ispata kalkışma abes olur.
"Ölü, kendi kendini diriltti " denirse muhaldır(olmayacak bir şeydir.Çünkü,ölü,ölüyü diriltemez.Ve hiç olmazsa, kimi dirilteceğini ölünün bilmesi lazımdır.Ölünün bunu bilmesi ise muhaldir.
Bunları islamiyet aklı selime  makul görmez ve kabul etmez

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder