15 Kasım 2017 Çarşamba

RİYA'NIN VAZGEÇİLMEZLİĞİ

Halkın seçimiyle bir makama gelmiş olanlar mutlaka yaptıkları işten halkın haberdar olmasını istemeleri nefislerinin vazgeçilmez bir dürtüsüdür.”Biz başa geldiğimizde ne idi şimdi ne hale getirdik”söylemleri sıklıkça kullanılan sözlerdir.Bu sözde , çorbada tuz misali başkalarını çalışmaya teşvik düşüncesi olsa da kahir ekseriyet  temsil  ettiği siyasi oluşumu güçlendirme ve kendi varlığını ön plana çıkarma egosu vardır.Bu nedenle eskinin fotoğrafının yanına yeniyi koymak en popüler propaganda yöntemidir.
Tanımasam da Ankara’ya yeni seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı mustafa TUNA’yı sevdim.Niçin derseniz? İki dönemdir Belediye başkanı olarak  görev yaptığı Sincan’ da bir karış toprağı yokmuş.Hiçbir açılış yapmaz imiş.v.s.Bu duygu tasavvuf büyüklerinde mevcut olan Zühd halinin işaretleridir.Allah vergisidir.
Cenab-ı Hakk tarafından bahşedilen bu güzel haller,insanın başına konmuş bir kuş gibidir.insan hareketsiz kalırsa bu kuş durmaya devam eder.Ancak ne zaman varlık ifadesi olan harekete başlarsa kuşta uçar gider.Varlık iddiası ve ifadesi olmayanlara ne mutlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder