15 Kasım 2017 Çarşamba

HAZRETİ ALİ EFENDİMİZİN "DÜNYA" HAKKINDAKİ SÖZLERİ

Hz.ali, bir kişinin dünyaya sövdüğünü işitir.adama der ki:
Dünya , kendisine sadık olanlara sadık bir yurt,onu anlayanlar için bir afiyet yurdu,ondan azık edinenler için çok zengin bir yurt, Allah aşıklarının mescidi, vahyin iindiği mekan, meleklerin namazgahı  ve evliyanın ticarethanesidir.Orada Allah’ın rahmetini kazanın ve kar olarak cenneti elde edin.
Kim dünyayı zemmediyorsa (kötülüyorsa); o da kendisinden ayrılmasına izin veriyor, hem kendisinin  hemde kendisine bağlananların ayıplı olduğunu ilan ediyor.O belalarıyla ibret verir, sevinçleriyle şevk vesüruru artırır.Pişman olanlar onu kınar, diğer taraftan öbürleri de onu över.Onun (dünyanın)size anlattıklarını (naklettiği hadiseler)tasdik eden, nasihatlarından ibret alın.
Ve sen, ey dünyanın aldatıcı yönleri ile aldatılmış kişi ! dünya sana ne zaman teslim edildi? Seni ne zaman aldattı? Toprağa uzanmış babalarınla mı? Yoksa çürümüş olan annelerinin bedenleriyle mi? Nice defalar onu avuçlarınla didik didik ettin, ellerinle karıştırarak şifa istedin, onun için doktor aradın! Ama ihtiyacını elde edemedin vetalebin yerine getirilmedi.Yarın onların çürüdüğü yerde seni de çürüterek dünya sana güzel bir ders verecek.Ama ağlaman sana fayda vermeyecek.Dostlarının da sana bir faydası olamayacak.”

Yahyu b.Muaz şöyle der:”Eğer insanlar, galb aleminde dünyanın sonlu olmasından dolayı yakılan ağıtları işitmiş olsalardı kalpler paramparça olurdu.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder