1 Kasım 2022 Salı

LADİKLİ HACI AHMET AĞA-

 Çocuklu kadının kurtarılışı:

Konya Ereğlisinde taze bir gelin , ilk çocuğu kucağında babasının evine gitmek için bir taksiye biner."Falan yere gideceğim" der.

taksici yola düşüp giderken fikrini değiştirir, son sürat gelini alıp kaçar.Gelin taksinin içinde feryad eder amma kim duyacak.Gelini kurtarmak için Mevla'dan izin çıkmış, hocam bana:"Ahmet, yetiş gelini kurtar, taksicinin de işini bitir.

Allah'ın izni ile bir anda yetiştim.Son sürat giden taksinin içinden gelini , kucağından çocuğu ile beraber alıp yolun kenarına oturttum.Taksiye de bir el sallayıp , işini bitirdim Allah'ın izni ile.Gelin korkudan tir tir titriyor, beti benzi atmış sapsarı kesilmişti."Kızım korkma.Bana Konya'nın Ladik kasabasından çoban Ahmet derler.Şimdi bir otobüs gelecek seni ona bindireceğim,Babana selam söyle " dedim.Biraz sonra otobüs geldi, gelini bindirip şöföre tenbih ettim,bunu babasına teslim et diye.

Aradan zaman geçti.O gelin babası ile Ladiğe gelmişler sonra bizim odayı bulmuşlar.Gelin beni görünce:"Baba işte beni kurtaran bu Hacı baba" dedi.Bize teşekkür edip gittiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder