22 Ağustos 2020 Cumartesi

TAKVİYE HAZIR KUVVETLER MÜDÜRLÜĞÜ

Cumhurbaşkanı, resmi gazetede yayımlanan kararla İstanbul'a takviye hazır kuvvetler müdürlüğü nam altında bir polis kuvveti teşkilatı oluşturmuş.Toplumsal olaylara müdahale için anlaşılsa da zaten Emniyet müdürlüğüne bağlı Çevik kuvvetler oluşumu mevcutken böyle bir yapılanmanın gerekçesi açıklanmamıştır. Mahalle bekçileri nam altında bir silahlı teşkilatlanma oluşturulduktan sonra bu şekilde bir silahlı gücün varlık sebebini anlamak mümkün değildir. Acaba ülke bir toplumsal olaylara mı hazırlanıyor diye insanın aklına olumsuz şeyler gelmekte.
15 Temmuz darbe girişiminin Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birimlerinde ve bunlara bağlı polis sayılarında ciddi artış yaşandı. 2017’de çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle ilk olarak Emniyet’e bağlı Özel Harekât Dairesi’nin statüsü başkanlık seviyesine çıkarıldı.
Özel Harekat Daire Başkanlığı’na bağlı 8 bölge müdürlüğü kurulması da kararlaştırıldı. 15 Temmuz’dan sonra alınan 10 bin kişiyle birlikte özel harekât sayısı en az 25 bine çıktı. Özel Harekât’a son dönemde ağır silahların da alındığı öğrenildi. 17 Ocak 2020’de ise Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığı’nın statüsü yükseltilerek İstihbarat Başkanlığı kuruldu.
“Yurttaşları fişleme” yetkisine sahip olan İstihbarat Başkanlığı, elindeki teknik imkânlarla binlerce kişinin telefonlarını dinleyebiliyor, muhalifleri izliyor. İç güvenlikte, bekçi uygulaması da yeniden yürürlüğe girdi. Son alımlarla birlikte bekçi sayısı 30 bine çıkarken, Meclis’te kabul edilen yasayla bekçilere yurttaşların üzerine ve araçlarını arama ve silah kullanma yetkisi verildi.

1 yorum:

  1. Naber davutoğlucu manevi konularda yazdığın bir yerde hayırdır sen habire nedir bu siyaset, selamunaleykum deyip Bi seni ayağa kaldırdı heralde davutoğlu yazık sana

    YanıtlaSil