30 Ağustos 2020 Pazar

KALPLERİ BARIŞTIRMAK

İnsanların ruhları, demir, bakır,gümüş, altın madenleri gibi birbirinden farklıdır.Her ruh hangi madenden gelmişse, bu alemde kendi cinsiyle bağ kurar"ma ellefte beyne kulubihim vela kinnallahe ellefe beynehum"(Enfal suresi 62-63 ayeti: Eğer seni aldatmak isterlerse bilmiş ol ki sana yetecek Allah'dır. Şayet yeryüzündeki şeyleri tümüyle harcasaydın, sen onların kalplerini uzlaştıramazsın. Fakat, Allah onların arasını uzlaştırdı. Şüphesiz ki O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
İnsanlar bu dünyada, aynı madene ait ruhlardan ise birbirleri ile dostluk ve ünsiyet kurarlar, farklı madenlere aitse birbirlerine zıt olurlar.
Kimya iline bir bakarsak,her kimyevi maddenin terkibi farklıdır. Birbirleri ile alaşım yapanlar olduğu gibi birbirleri ile hiç uzlaşmayanlar vardır.
Bu ezeli kaideyi bilenler bu farklılıkları hiç dile getirmezler.
Eğer dünya hayatımızda sadece demir madeni olmasa idi halimizi düşünebilir misiniz? İbtidailikten ve basitlikten kurtulmak mümkün olabilir miydi? Bu nedenle Yaratanımız, bu dünya için insanın ve eşyanın kemalatı için gerekli olan her şeyi yaratmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder