22 Ağustos 2020 Cumartesi

ENERJİ MERKEZLERİ

Büyütülen ve bilinçli gündem yapılan müjde (Karadenizde doğalgaz keşfi) insanımızda hiç etki göstermedi. Sadece medyadaki yağdanlıkların faaliyetlerini izledik.Türkiye, dünya ölçeğinde hak ettiği yeri alacak müjdesini mürşidlerinden bizlere nakleden Necib Sultanım seneler önce buyurmuştu:"Türkiye maden ve petrol denizi üzerinde yüzüyor." Ancak niçin çıkarılıp da insanımız refaha ulaşamıyor?
Bu soruya cevap verebilmek için şu sorunun cevabını bulmamız gerekir:Acaba biz hak ediyor muyuz? "Hak etme" hadisesini bu toprakların mülkiyet sınırın sahibi olmak anlamında anlamayınız.Zaten mülk Hak Teala'nındır. Hakk'ın mülkünden istifade etmeye layık mıyız. İnsan hür gözüken köledir. Efendisine isyan eden, O'nu hatırlamayan, dinini yüceltmeyen, adaleti temin etmeyen, fakiri ve yoksulu kollamayan, günah ve isyanların aşikaren işlendiği bir ortamda biz lütfu hak etmiyoruz. Bu nedenle istediğimiz kadar maden bulalım. Bize faidesi olmaz. Çünkü yolsuzlukta sınır tanımayanlar, bu madenlerin tespit ve işletiminden komisyon almak düşüncesiyle tıpkı Afrika'da olduğu gibi bu değerleri yabancıya peşkeş çekmekle işe başlarlar. Bu nedenle bu düşüncede olanlara Hak Teala başarı vermeyecektir.

1 yorum:

  1. Selamunaleykum deyip bir seni ayağa kaldırdı davutoğlu heralde, hepimiz sevindik hepimiz ferahladık elhmdülillah dedik, kendi adına konuş ben sevinmedim de perişan oldum de tüh de davutoğlu gitti de yazık bize de

    YanıtlaSil