9 Ağustos 2020 Pazar

GÖZYAŞI

Avusturyalı doktor Alfred Adler "Fraunen: Kadınlar" isimli kitabında,"Gözyaşında Lyzozyme denilen zehirli bir madde bulunmuştur. Gözyaşı davet eden hallerde bu madde, o ruhi halin tevekkülünde vücudun dışarı atmak istediği bir atıktır. Bu madde kanda kalırsa mideyi tahriş eder. Bronşları etkiler. Ağlayan insan gıcık duyarak öksürür. Bu madde vücudda kalırsa, mide ülseri yapar. Onun için sıkıntılı ruhi zamanlarda ağlamak, vücudda husule gelen bu maddeyi dışarı atmak içindir.
Doktor Alfred Adler, yirmi sene pasifik adalarında kalmış. Erkeklerden ziyade kadınlarda ülser görmüştür. Erkeklerde tesadüf etmemiştir. Normalde kadınlarda ülser enderdir. Ağladıklarından, Erkekler sıkıntı hallerde ağlamazlar. Sinirlenirler. Erkeklerde ülsere çok tesadüf edilir. Halbuki Pasifik adalarında erkekler çok ağlarlarmış. Bu adalarda ağlamak ayıp değilmiş. Diğer milletlerde ağlamak, erkekler için ayıptır. Ağlayan birine:Sen erkek değil misin niçin ağlıyorsun" diye çıkışırlar
Gözyaşı ile ruhun bir alakası vardır. Üzüntülerde gözlerimizden yaş gelir.bunun sebebi henüz anlaşılamamıştır. Gülmede gözden yaş gelmesinin sebebi de meçhuldür.(Dr.Uğur Derman,Su)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder