31 Ağustos 2020 Pazartesi

NELERİ ARAŞTIRMALI

Ceza Kanununda "Zina" başlıklı bir suç var idi. Aile yapımızı koruyan bir müessese idi. Sulandırılmış olsa da hapis cezası nedeniyle bir çekinme vermekte idi. Ve bu maddeyi sanırım yüksek mahkeme iptal etti ve belirli sürede o madde ile alakalı yeni bir kanun hükmü konmayınca fiil suç olmaktan çıktı.
Ülkenin aile yapısının bozulma işaretlerini buralarda arayalım. Bu suça ilişkin maddeyi iptal eden yüksek yargı üyelerinden, iptalden sonra yerine yeni bir madde koymayan iktidar mensuplarından başlamak gerek.
Batmanlı bir kız, bir askerle gönül ilişkisi yaşayıp bir müddet sonra bu yaşantı deşifre olunca intihar etmesi üzerine tutuklanan askerin bir hafta içinde dışarı çıkması üzerine bir takım insanlar vicdanların yaralandığından bahsetmekteler ve hukuka müdahale var diye iktidarı suçlamaktalar. İktidar, ABD, Fransa, Almanya devlet başkanlarının telefon ricaları ile tutsakları salıverip yurt dışı yapmalarının kötü sicili ile lekelenmişken,bu tip hadisede mahkeme dosyasındaki delil durumunu araştırmadan suçlanması doğaldır. Bu dosyaya iktidarın müdahalesine gerek yok ki. Dosyada suç teşkil edecek bir fiil yok. 18 yaşını geçmiş diye "alan memnun veren memnun" diyerek zina fiilini suç olmaktan çıkarttıktan sonra bu tür facialar yaşanması normaldir. Çünkü biz böyle istedik.Toplumun tercihine göre Hak teala sonuç halkeder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder