29 Ağustos 2020 Cumartesi

AYNI NETİCEYİ ALMAK MÜMKÜN OLMAZ

Ekonominin kötü gidişatı ile alakalı tedbir niteliğinde bazı tavsiyeler var olsa da bu tedbirler aynı neticeyi doğurmaz. Meseleye biraz geniş açıdan ve derinden bakmak gerekir. Zira, hasta olan birisi yağlı ve tatlı yemek yediği vakit hastalığı artar, o yemek onu öldürür. Ancak sıhhatli bir kimse o yemeği ve tatlıyı yese vücudunun kuvveti artar. Birine zehir olan diğerine şeker olur.Birine nur olan diğerine nar (ateş) olur. Birine, susuzlara tatlı su gibi lezzetli gelen şey, başka birine asilere edilen azap kadar acı gelir. Dikenle gül bir sudan gıda alarak meydana geliyor. Aynı sudan dikenin dikenliği artar, goncadan gül ortaya çıkar.
Bu sözden maksat şudur: İktidar baş aşağı gitmektedir. Tüm bu olumsuz gidişi görmemekte(sanki göz kör, kulak sağır), aksine her şeyin güllük gülistanlık ve kontrollerinde olduğunu ifade etmektedirler. Kader sırrı tecelli edeceği için normal zamanlarda uygulanan ekonomik tedbirlerin verdiği sonuç bugün aynı olmayabilir.
Mümin insanın yedikleri gıdalardan nur husule gelir. Kafirlerin ise yediklerinden küfür, isyan, günah ve fesad düşüncesi doğar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder