20 Ağustos 2020 Perşembe

İSLAMIN HAKİKATI NİÇİN DEVLET OLARAK YAŞANAMIYOR

Cemaatler bazında  İslam yaşanmaya çalışılıyor. Ancak siyasal anlamda yaşanamıyor. Sebebleri ne kadar çok olsa da bu sebepler  asla mazeret olamaz. Vahy, ferd olarak inmiş, Efendimiz şahsı, ailesi, akrabasından başlayarak toplumu temizleme görevini ifa ederek bu sayı cemaat bazına ulaşmış, hicret ederek ayrı bir güç oluşturup Hak Teala'nın emriyle Mekke fethedilip Devlet safhasına geçilmiştir. Efendimiz sonrasında raşit halifeler vaktiyle yaşanmış bölgesel bir güç olduktan sonra "Isıran Emirler" devri ile devam etmiştir. Sahabe daha yaşarken yaşanan fetret devirleri ve birbirleri ile olan savaşlarını ifadeye gerek yoktur.
Hak Teala kuralları koymuştur:İster fert olarak yaşayın isterseniz devlet olarak yaşayın ancak Hakk'ın kurallarına riayet edilirse bu dünya hayatında tehlikelerden emin olabilirsiniz. Adaleti temin ederseniz dünyevi olan konumunuz Hakk tarafından uzatılır, adalet temin edilmezse yıkılma ve bitiş daha çabuk olur.
Bu durumda 1500 yıldan beri ortaya çıkan görüntü: Siyasal güç olarak bir devlet kuranlar İslami kurallara riayetle adaleti temin etmişlerse ömürleri uzatılmış, zulüm yapmışlarsa bitişleri süratlenmiştir.
Hak Teala,Hz.adem (a.s) 'den beri insan topluluklarına peygamber(uyarıcılar) göndermiştir. Toplumu bu zatlar ıslah etmişler, dinleyenler düzelmiş, dinlemeyenler ise azapla yok olmuştur. Bugünkü toplumlarla içlerinde bulunan ve Hak teala'nın vazifeli kıldığı mübarek insanlarla birlikte olup İslam'ı yaşama içinde olurlarsa ayakta durabilir ve dünyada yaşamadan maksadı hasıl edebilirler, aksi durumda içindeki şeytanı ile birlikte Allah ile diyaloğu kuramazlar. Süt ancak maya olursa bir anlam ifade eder, sınıf değiştirebilir. Çünkü, insanların kalbinde tasarruf edip ahlakını değiştirmek yetisini Hak teala evliyasına bahşetmiştir. İnsan şahsi gayreti ile bunu temin edemez. Sanırım içinde bulunduğumuz perişanlığın nedeni böyle Allah adamlarından uzak olmak ve onlara karşı olan edebimizi yerine getirememek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder