29 Ocak 2018 Pazartesi

DEĞİŞMEYEN TEPKİLER

Kur'an dan öğrendiğimize göre bir topluma peygamber gönderildiği zaman toplumların tepkileri aynı olmuştur:"Sen de bizim gibi insansın? Senin ne üstünlüğün var ki? Sen yalancısın? Yanında peygamber olduğun hususunda delilin var mı? Şayet doğru isen gökteki ayı ikiye parçala?, akan suyu tersine yürüt" gibi yalanlama,aşağılama ve fiziki kuralların dışında bir hal istediler ,Mucize ile desteklenmesine rağmen akabinde ağır eziyet ve işkencelere maruz kaldılar.İsrailoğullarının kendilerine gönderilen 20 den fazla peygamberi öldürdükleri rivayet edilir.Bunların en başında Hz.Yahya ve Hz.Zekeriya (a.s)dır.
Tebliğ etme,irşad etme ve güzel örnek olma yolunda bugün peygamberlik görevini ,peygamber varisleri yerine getirmektedir.Toplumun davranışları bunlara  karşı da aynı olmuştur.Belki canına kast etme gibi vahşi davranış bugün olmasada diğer tepkiler aynıdır.Hakteala'nın yarattığı bir beşer ağzından konuşması şeriatı yaşadığını söyleyen toplum tarafından halen kabullenilmemektedir. Devleti idare eden liderlerinin  sözlerini emir kabul ederken,Allah adamlarının mübarek ağızlarından çıkanlara kulak tıkamaktadırlar.ve biz,eski toplumların tepkileri gibi:"Senin Allah'a yakın olduğunu nasıl bileceğiz? sorusu halen canlı vaziyettedir.
"Hak, insanın basarı ile basir ve sem'i ile Sami olur"nüktesi insanı kamil içindir."İNNELLEZİYNE YÜBAYİ'UNEKE İNNEMA YÜBAYİ'UNELLAH.."fermanı sübhanisi bu hususu apaçık eder.İnsanı kamil alem suretinin ruhudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder