29 Mayıs 2020 Cuma

AYASOFYA'DA FETİH SURESİ OKUNACAKMIŞ

Bugün İstanbul'un fethinin yıl dönümü .1 Haziran 1453 de ilk Cuma namazını Fatih Ayasofya da kılmıştı. Aradan 567 yıl geçti. 1934 yılında uyduruk (sahte) olduğu da söylenen bir Bakanlar Kurulu Kararı ile camilikten çıkarılıp müze yapılmış. İşte o tarihten itibaren de hem Ayasofya’nın, hem tarihimize sahip çıkan milletin “hicran devri” başlamıştı.
86 yıldan beri insanımızın gönlünde Ayasofya'nın cami haline döndürülmesi yatar. Sayısız mitinglerin hiç bir tesiri olmamıştır. Ak Parti de bu işin sadece hamasetini kullanmıştır. Bakanlar kurulu kararı ile kapatılmışsa yeniden Bakanlar Kurulu kararı ile açılabilir. Hiçbir sorun yok. Kanımca ne MHP ve AKP bu konuda samimi değildir. Ellerinde yetki olmadığı devirlerde kimse suçlanamaz. Amma bugün suçlanır. Mesele nasıl mı çözülür: İskender’in Gordion’un düğümünü çözme taktiği bize de ilham verebilir. Meşhur hikâyedir: İskender Gordion şehrinin önüne gelmiş. Şehrin teslim edilmesini istemiş. Şehrin ileri gelenleri; “Bizim bir gemici düğümümüz var. Bunu çözebilirseniz, şehri teslim ederiz” demişler. İskender, “Getirin şu düğümü!” demiş. Getirmişler. İskender, kılıcını çıkarmış, düğümü ortadan ikiye ayırmış. “İşte çözüldü!” demiş. Eğer sarımsağı, biberi hesaplarsan çorba içemezsin derler.
Bugünkü iktidar bu işi çözemez.Peki ne yapabilir?Ölünün başında Kur'an okuyabilir.Acaba bugün Ayasofya'da Fetih suresini okutmak ne anlama geliyor? Heyecanını yitirmişlerin, halkı uyutmasıdır.
Fatih Sultan Mehmet gibi bir yiğit, fetih askerleri gibi yürekli insanlar ortaya çıkıncaya kadar bu hicran devam edecek...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder