30 Nisan 2020 Perşembe

"LÜTUF KARŞILIĞI NE BULURLAR"

Halvetiyyenin Şabaniyye kolunun piri Şaban-ı Veli hazretleri müridanına karşı çok şefkatli imiş."Bize kahr yüzünden gelenler lütuf gördüler. Bilmem ki lutf yüzünden gelenler ne olur?" buyurmuştur.
Hikaye şudur:Son derece fakru zarurete düşen bir Hristiyan varmış. Maişetini temin yetersizliğine düşünce hırsızlık yapmaya karar vererek, şehirdeki hırsızlar kumpanyasına müracaat etmiş. Hırsızların başı demiş ki:"Bir şartla, şurada büyük bir tekke vardır o tekkenin şeyhinin odasında gayet kıymetli bir iskemle duruyor, onu çalıp bize getirmelisin"derler. Bu iskemleyi, Şabanı Veli hazretlerine sadık, vaktinin zenginlerinden bir mürid ona hediye etmişti. Kıymeti çoktu. Hz.Pir yedi sene hiç hücresinden dışarı çıkmadığı için hırsızlar çok zaman gözetlemişler ama, fırsat bulup çalamamışlar. Hristiyan kendisine şart koşulan bu işi yapmak için fırsat kollamış. Kırk gün hazretin hücresini izlemiş.
Hz. Pir, kutsi kuvvetiyle bu hale mülaki olmuş. Kırkıncı gün Ricalü gayblerden biri vefat ettiğinden yerine bir başkasını tayin için Hz. Pir'e müracaat etmişler. Onlar ise "Kırk gündür bizim odamıza girmeye müterakkip olarak duran bir Hristiyan var, hidayeti ilahiyye erişmiştir; onu münasip gördüm."Bunun üzerine o Hırvatistan yakalamışlar. Zavallı bahtiyar çok korkmuş, te'min etmişler(sakinleştirmişler). Huzuru hazret-i Pir'e getirmişler. Orada derhal imanı ezelisini ikrar ile ricalü gayba dahil olmuştur.
Şabanı Veli hazretlerinin üç yüz atmış halifesi var imiş. İslam memleketlerinin her yerine dağılmıştır."Üç yüzüne ben dua ettim, altmışına da Sultanül Enbiya aleyhi ekmelüttehaya efendimiz hazretleri dua buyurdular" demiştir....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder