24 Nisan 2020 Cuma

HERŞEY LUTFU HAK LA LATİF, KAHRI HAK LA KAHHAR OLUR

Sana gülümseyen amcanın elini öpersin, o el sana latif gelir. Ancak, aynı amca sana kızdığı ve tokat vurduğu zaman, latif olan nesne kahhar nesneye dönüşür.
Vücudumuza giren hava ağız ve burnumuzdan geçer ciğerlerimize girer hayat buluruz. Ancak aynı hava ağrıyan dişimize isabet ederse dayanılmaz bir acıya dönüşür. Kahır sıfatının lütuf sıfatına döndürülmesini Hak Teala'dan istemek gerekir. Hakk Teala tevbe istiğfar ile bu sıfatlara  güzel bir suret giydirir."Allah Teala onların fenalıklarını iyiliklere tebdil eder"(Furkan 25/70) ayetini unutmamak gereklidir.
Bugün dünya bir virüs sebebiyle diz çöktü. Bu virüsün yayılma yöntemi içinde hava mevcuttur. Yaşayabilmesi için havaya ihtiyacı vardır. HakTeala dilerse, o virüse hayat olan hava, kahra dönüşebilir. İnsanlar, bu hastalıkla mücadele ederken, Hak Teala'ya yalvarmayı düşünmediler. Ülkemizde dahi batıda olan klasik tedbirler alındı ve ilk kalemde cami kapatıldı, cuma yasaklandı. Amma Hak Tealaya yalvarmakla alakalı idari bir düzenleme yapılmadı. Genişlik zamanında Allah Teala günlük hayatımızda o kadar az yer etmektedir ki, Hak Teala kahhar sıfatı ile tecelli ederek insana hatırlatmaktadır. Biz insanlar ise hala tedbir peşindeyiz. En büyük tedbir, mülkün sahibinden yardım istemektir. Bilmiyorlar ki yahut biliyorlar da nefisleri onlara unutturuyor mu?...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder