10 Haziran 2020 Çarşamba

DEVLETİ SOYAN BİR YAHUDİ:HİRSCH

1869 yılında asıl adı karabet Artun olan ve Müslümanlarca Davut paşa olarak bilinen bir ermeni, Kabineye Bayındırlık Bakanı olarak girmişti. Sadrazam Ali Paşa, onu Rumeli Demiryollarının inşasını üstlenecek bir müteahhit firma bulmak üzere Avrupa'ya göndermişti.
Davud paşa veya asıl adıyla Karabet Artun, Paris'te bir Macar yahudisi olan, Belçika'da Bankerlik yapan Baron Maurice Hirsch'i buldu. Müştereken Osmanlı'yı soymayı kararlaştırdılar. Hirsch demir yolu inşası yapacak ünlü Yahudi Rothschild işletmeyi üstlenecekti.
Bu müteahhit demiryolu inşası yolsuzluğundan kısa zamanda Avrupa'nın en zenginleri arasına girdi ve tüm bu serveti Siyonizm'in ihyası yolunda kullandı. Bayındırlık bakanlığı memurlarına rüşvet işini sokan bu yahudidir ve Paşaların bir çoğu,rüşvet hadisesine dahildir.
Hirsch içerdeki ve dışardaki bu ihanet sebebiyle devleti yılda 28 milyon frank olmak üzere  99 yıl boyunca 2 milyar 772 milyon frank bir borç altına sokmuştur. Bunun için devlet adamlarını elde ederek finansman sağlanmak üzere 1 milyon 980 adet tahvil çıkarılmasını sağlamıştır. Her bir tahvili devletten yüz yirmi sekiz buçuk franktan satın alan Hirsch bunları hazır olan müşteriye 150 franktan satarak havadan 42 milyon 570 bin frank kazanmıştır.
Hirsch'in suistimali sadece bu olmayıp Demiryolunun beher kilometresi için Osmanlı ile 200.000 frank masraf yapılması kararlaştırılmış iken müteahhit bunu yüz bin frank üzerinden bir başka taşerona yaptırmıştır.
l Osmanlı altını 23 Frank'a denk gelmekte idi.
100 yıl önce bunlar olurken, yüz yıl sonra Şehir hastahaneleri,köprü, havaalanı gibi bayındırlık işlemleri yapılırken Devletin ne kadar kime borçlandığı hususu halen meçhuldür. Nasıl ki Abdülaziz devrindeki bu borçlanmayı Osmanlı halkı ödemişse yüz yıl sonrada bu kontrolsüz ve mukayesesiz borçlanmayı Türk halkı ödeyecektir.
Demek ki değişen bir şey yok. Yüz yıl önce Hirsch devletten zengin olurken bugün bir başkaları Karun haline gelmiştir. Osmanlı batmıştır inşallah Türkiye aynı akıbete duçar olmaz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder