18 Haziran 2020 Perşembe

Z KUŞAĞI GENÇLERİ

Konya Üçler mezarlığında türbesi olan ve 1969 yılında dünyasını değişmiş son Mevlevi mürşidi Muhammet Fikri Metli Dede'den yetişmiş Mevlevi şeyhi Hasan Gürler efendi 30 yıl önce anlatmıştı."Bir gün gelecek, insanlar şeriatı yaşamadan,Tarikatın çilesini çekmeden Hakikattan başlayacaklar".
Bu söz garibine gitmişti, bir insan nasıl şeriatı yaşamaz, yahut tarikat terbiyesi çekmez,çileyi tatmadan Hakikattan başlar. Çünkü Şeriat sürecini tamamlamamış milyonlar, Tarikat sürecini tamamlamamış Yüzbinler mevcutken bu sınıflardan diploma almış gibi Hakikattan başlamak nasıl mümkün olur?
Şeriatı yaşayanların,yahut tarikatı yaşadığını iddia edenlerin saltanat imtihanında sınıfta kaldıklarını gördüğümüzde (Emevi-Abbasi-nisbeten Osmanlı) Şeriat ve Tarikat müesseselerinden diploma alabilmiş pek az insan kalmakla, Hak Teala nurunu tamamlamak için ,lütfedip ve merhamet buyurup "Z kuşağını" harddiskleri proğramlanmış vaziyette donatıp gönüllerini lütfuyla cilalayıp müşterek bir dava uğruna bir araya getirecektir. Şeriat devrinin, Tarikat devrinin geçtiğini,  yeni bir devrin başladığını kabul etmek durumundayız.Bu devrin önderliğini kim yapacak denirse deriz ki Hakk, bir Musa tecelli ettirecektir. Bu Musa'nın etrafında sultanların sofrasında oturup yemek yememiş,Hadis cerh alimlerinin Ravi değerlendirmeleri içinde olan "Sultanlarla oturmamış" prensibine sahip bu  meşrebdeki  Z kuşağından bir topluluk meydana çıkartıp , dünyaya meydan okuyacaktır.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder