18 Haziran 2020 Perşembe

DÜNYA SEVGİSİNİ KALPTEN ÇIKARTMAK

Dünya insanı derece derece yukarılara insanların üstüne çıkartır. Dünyanın hazinelerine ve güzelliklerine ulaştırır. Elde edilen imkan ve güzel yaşam ve dünyanın kendisine yaptığı uşaklığı gören insan tam havaya girmişken ansızın o kimseyi yakalayıp bağlar ve baş aşağı yuvarlayıverir. Paramparça olup dağılırken dünya ve şeytan o kimsenin arkasından gülerler. Bu kuraldan kurtulabilen pek az üç beş kişidir.
Dünyanın ayıplarına kalp gözüyle bakarsan onları kalbinden çıkartabilirsin. Yok eğer beden gözüyle bakarsan onun süsleri ile oyalanarak ayıpları görmez, kalbinden çıkartamaz ve ondan uzaklaşamazsın. Nefsin huzur bulması, emir ve yasakları kabul etmek, Hakk Teala'nın verdikleri ile yetinmek, engel olduğu şeylere de katlanmaktır.
Allah'a şükretmek verdiği nimetlere şükretmekle olur. Allah'a şükretmenin iki ana unsuru vardır. Nimetleri itaat ve ibadet için, fakirlere yardım etmek için kullanmak. Nimetin, nimet verenden geldiğini itiraf edip nimeti indirene şükretmektir. Verilen nimet, seni ibadetlerden unutturuyorsa o nimet uğursuzdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder