13 Kasım 2019 Çarşamba

KAFİRUN/İZACAE/TEBBET SURELERİNİN DİZİLİMİ VE ARKASINDAN GELECEKLER


2018’DE ''İZA CAE'' DÖNEMİNE GEÇTİK


 
Kur’an-ı Kerim’de önce Kafirun suresi, sonra Nasr suresi gelir. Kafirun suresi laiklik çağını veriyor, İslam açısından. “Sen dinine bak, ben dinime bakayım” deniyor. “Leküm dînüküm veliye dîn” kısmı 1826 yılına karşılık gelir. Uzun zamandır İslam “Leküm dînüküm veliye dîn” diyor. Yani laik bir tutum, karışmayın deniyor, onların istedikleri gibi davransınlar. Sonra bu dönemden çıkacağız. Muhtemelen  biz 2018’de bu dönemden çıktık. “İzâ câe” (Nasr) dönemine geçtik. Hemen olmaz tabi. “İzâ câe nasrullâhi ve’l-fethu. Ve raeyte’n-nâse yedhulûne fî dînillâhi efvâcâ. “İnsanların yeryüzünde İslam’a dalga dalga koştuklarını göreceğiz.” İsterse bu moda şeklinde olsun. Arkasında ne gelecek? Tebbet geliyor. İslam’a karşı duran bütün başların patır patır döküldüğü göreceksin. 8-9 dakika içerisinde bütün Kureyş’in liderlerinin düştüğünü göreceksin. Ardından yer ve göğün Allah’ın nuruyla aydınlandığı dönem gelecek. Kurt ile kuzunun beraber olduğu... Bu da bizim işte adaletle hükmedeceğimiz zamandır, İhlas suresidir. Arkasından müthiş bir devrimle kıyamet çağı geliyor. Felak suresi... Yani Kur’an-ı Kerim’in diziliminde de muazzam bir hikmet vardır.


Termîhim bi hicâretin min siccîl de 1944’te atom bombasının altığı tarihlere tekabül eder. Kur’an her şeyi içeriyor. Bazen remzen bazen de açık. Kur’an bir harfler matrisidir. Harf olarak dizdiğinizde birçok sırrı ortaya çıkarabiliyorsunuz. Lastiğin, asfaltın, DNA’nın filan bulunduğu zamanı bulabiliyorsunuz. Hem de tarihleriyle birlikte. Kur’an da sırlarla doludur, manası haktır, mananın ötesinde ehli hak için başka ipuçları verir. Fetih suresini sonunda eshabın güzel sıfatlarını ve ahlakını anlatan bir ayet vardır. Muhammedun Rasulullah diye başlar. Muhammedun resulullah, vellezine meahu... Kimdir vellezine meahu? Seninle beraber olan kimdir, Hz. Ebubekir. Eşiddau alel kuffari. Onlar seninle beraberler. Onlar küfre karşı şiddetlidirler. Ruhamau beynehum. Kendi aralarında çok merhametlidirler. Kim? Hz. Osman. Terahum rukkean succeden yebtegune fadlen minallahi ve rıdvanen. Seni rızana, Allah’ın rızasını bulmak için gece gündüz ibadet ile meşgul olurlar. Bu sahabeyi anlatır.


Kur’an-ı Kerim sayısız hikmetler doludur ama bunu tam anlayabilmek için de kâinat kitabını iyi tetkik etmeniz gerekiyor. Biz onu terk ettik. Bu yüzden de Kur’an’ı da doğru düzgün anlayamıyoruz.  Bilim artık bize de geldi. Biz bulmuş olmasak da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder