17 Kasım 2019 Pazar

FİRAVUNUN TEDBİRİ FAYDA VERMEDİ

Firavun bir rüya görmüştü: Kudusü Şerif tarafından bir ateş çıkıp, Mısır'ı kapladı. Firavunun kavmi olan Kıptilerin hepsini yakıp Beni İsrail'e zarar vermedi. Firavun bu rüyadan korkup kahinlere tabir ettirdi. Onlar da:"Beni İsrail den bir çocuk doğacak, senin helakın ve mülkünün zevali onun eli ile vaki olacaktır"dediler. Firavunun, Beni İsrail çocuklarını öldürmesinin nedeni bu idi.
Ak Parti, kendi içinden çıkan ekiplerin partileşmemesi için her türlü tazyiki yapacak görünüyor. Muradı ilahinin ne olacağını bilen var mı?
Firavunun rüyasını tabir edenler, ona gerçeği söylemediler, ondan dünyalık tama ettikleri için onun mizacına uygun şeyler söylediler. "Ey hükümdarı azim, senin devletin ve şahlığın kuvvetlidir ve memleketinde bir küçük vak'ı hadis olsa, memurların derhal sana haber verirler, hükumetteki teşkilatın bu kadar muntazam ve kuvvetli iken, senin uyanıklığına gussa gelmez ve sen asla gaflete düşmezsin. Muhtelif gıdalardan dolayı bu rüyayı görmüşsün.
Zalim, kader-i ilahi ile zulme başladığı vakit, gayet cesur olur ve asla içine korku gelmez. Onun için "Kader geldiği vakit,korku batıl olur, basarı basiret kör olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder