17 Kasım 2019 Pazar

BİLENLERİN SUSMASI

Bir nedenle konuşamamak. Bu"neden" rızk endişesi, Fetö suçlaması takibatı, Mali denetim sopası, nihayeti can korkusu olabilir. Bu nedenlere muhatap olanların ne kadarı ayakta kalır bilinmez. Bugün bilenler susmaktadır. Bu suskunluğun cezasını toplum olarak çekmekteyiz. "Fitne" olmasın diye susmak bir fetva olabilir. O zaman, beyala susarak razı gelinmiş olunur ki şikayet hakkımız yoktur. Şehir Üniversitesini mali olarak boğanlara en güzel cevabı aynı üniversitenin hocaların hocası Mehmet Genç cevap vermiş.
 “Üniversitelerin başlıca iki fonksiyonu var, birinci fonksiyon mevcut bilgilerin alanını genişletmek, yeni bilgiler elde etmek. İkincisi oluşan bilgi stokunu topluma özellikle gençlere transfer etmek. Birinci fonksiyon araştırma, ikinci fonksiyon ise öğretim. Araştırma pahalı bir şeydir. Hem çok para ister, enerji ister, fedakarlık ister ve sonucunu kestiremezsiniz. Uzun zaman, çok para harcarsınız ve bir sonuca ulaşamayabilirsiniz. Onun için bu lüksü, hala Batı dünyası kendi tekeline almış bulunuyor. Batı dışı dünya ise Batı’nın elde etmiş olduğu bilgileri öğretmekle vaktini geçiriyor. Bu daha ucuz ve daha kolay.
Türkiye’deki üniversitelerin sayısı 200’ü geçti, devlet ve vakıf üniversiteleri olmak üzere. Bunların da çoğunun belki de hepsinin asıl fonksiyonu, mevcut bilgi stokunu daha doğrusu Batı dünyasının meydana getirdiği bilgileri tercüme edip gençlere ve topluma aktarmaktır. Yeni bilgi meydana getirmek ise bizim üniversitelerimizde çok nadir bir vakadır.
Şehir Üniversitesi ise bu suçu işlemiş üniversitelerimizin başında geldiği için bu cezayı galiba hak ediyor. Yeni bilgiler meydana getirmek üzere 10 senedir bu yöndeki sebatı ısrarla sürdüren bir üniversitedir. Bilgilerimize yenilerini katmak istiyordu. Bu haddini aşmak sayıldı. Onun için kapatmaya yöneldiler.” (Mehmet Genç)
Üniversitenin rektörü Prof Ömer Dinçer.Kitabı varmış "Bilirken susmak" isimli.
Seslerini duyuramamaktan şikayetçiler.Bir yanlışlık var.Sesinizi celladınıza mı duyurmak istiyorsunuz yoksa Allah'a mı? VALLAHÜ SEMİUN BASİR. Allah'a duyurmakiçin sese ve lafza gerek yok.Gönlünden geçir,yeter.
 Acaba tüm bu işlerin sebebi hakikati,ve başa gelenler,bildiği halde susmaktan neşet etmesin?Susmanın bir cezası olsa gerek.Vakit geçmiş değil tövbe etmek için 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder