24 Kasım 2019 Pazar

HAKK TEALA'NIN DOST OLARAK SEÇTİKLERİ KİMSELER

Hakk Teala, vahy ile Hz.Musa (a.s)'a buyurdu: Ey makbul, seni dost tutarım". Hz. Musa, Ya Rabbi, onun gereği olan amel nedir ki o ameli artırayım". Hz. Musa'ya cevaben buyurdu ki; Çocuk, annesinin gazap vaktinde yine annesine sarıldığı gibi ol. Çünkü çocuk, annesinden başka birisini bilmez. Anası ona bir sille vursa  yine anasına gelir sarılır. Başkasından yardım istemez.
Cenab-ı Peygamber Efendimizin münaccaatı Fatiha suresindeki gibidir: "İYYAKENA'BÜDÜ VE İYYAKENESTAİN" (Ya Rab,bizim ibadetimiz ancak sanadır ve her hususda ancak senden yardım talep ederiz). Hz.Musa'nın münacaatı da böyle idi.
İYYAKENA'BÜDÜ:"Biz ancak sana ibadet ederiz"in faydası riyayı ortadan kaldırır. Zira bir kimse kalben ancak Hakk'a ibadeti ve tezellülü kasd etse, halka gösterişten uzak olur ve tezellülü Hakk'a münhasır kılan kimse, hiçbir mahlukun önünde tezellül etmez. Eğer bir sebebden dolayı bir kimsenin önünde eğilirse "İyyakena'büdü" münacaatında yalancı olmuş olur.
Hakk Teala, sadece ve sadece kendine ibadet edilmesini, tüm talebin "KENDİ"ne olmasını ister ve böyle olan kimseleri dost seçer....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder