23 Eylül 2019 Pazartesi

VAKİT DEĞİŞİYOR

İstisnasız tüm oluşumlarda tümüyle bir çöküş mevcut. Bu çöküş insan eliyle gerçekleşti. İktidarın görünen akıbeti, yerine namzet olanların alınlarındaki bulaşıklıklar bir ümit vermiyor. Diyanetinin iktidara bağlı memur kılınması ve iktidar sahibine amirim demesi bağımsız iradesini ortaya koyamayıp kapalı kapılar arasında gıybet yapması. Mevcut tarikat bakiyyelerini devam ettirecek mürşitlerin kaybolup bu işte kendini yetkili görenlerin dünyevileşme ile hastalığa düşmesi, beklenen insanın şeriat hususunda da değişiklik yapacağını büyükler ifade buyurmuştu. Şeriat hususundaki tasarrufuna ilk itiraz gelenekçi şekilde dini öğrenmiş (ezberlemiş) diyanet mensupları karşı çıkacaktır. Sonra tarikatı şekille sınırlandıran son kalan temsilciler karşı çıkacaktır. Necib Sultan'ım bu hususta buyurmuştu ki (yıllar önce). Giden mürşitlerin yerine yenilerinin gelmemesinin sebebi yetkili zat geldiğinde ona karşı çıkan-reddeden kisveli  islami grup olmasın diye". Tüm tarikatların hükmü kalkıp bir tarikatta toplanması için.
Dikkat edilirse dünyevileşen her tarikat yozlaşma nedeniyle İslama zarar vermekte. Hak teala, kendini ehlullah zımnında gösterenlere pek müsamaha etmemekte ve derhal cezası verilmektedir. Kim eliyle, siyasal iktidar eliyle.
Sorun şu:Vaktin sahibi hangi kılıkta ve meşrepte tecelli edecek? Onu nasıl tanıyıp tabi olacağız.?Sözlerinde ve icraatlarında alıştığımız kurallara aykırılık gözüktüğünde kaç kişi "saddekna"diyebilecek. Asıl zorluk burada. Necib Sultanım demişti; Allah Teala, ehlullah'a onu tanıtacak, o da ehlullahı bilecek. Peki böyle bir zat, maddi gücü nasıl elde edecek. Bu bizim avam aklımızın sorduğu sualler. Halbuki hatim yaparken Hz. Musa ve Firavun'u sürekli okuyoruz. Hz.Musa bir kişi idi. Elinde sadece bir asa vardı.vaktin süper gücünü aciz bıraktı. Kur'an'ın yazdığı bu hakikatin tekrar yaşanamayacağını kim söyleyebilir? Allah her şeye Kadir'dir dedikten sonra, bunda tereddüt olur mu?olmaz. Vakitler artık değişim zamanı. Sabırla bekliyoruz. Görmeyi diliyoruz. Çünkü Hak Teala bu ülke insanına İslamın bayraktarlığı görevini vermiştir.Irksal ayrım yapmadan Türkiye Vatandaşı tarihsel görevini yerine getirecektir. İnşaallah....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder