2 Eylül 2019 Pazartesi

SİSTEM MİKROBUNU KENDİ ÜRETİYOR

18 yıl iktidarda kalmış Ak Partili kadroların savrulmalarını ve bu esnada birbirleri için kullandığı sözlere baktığmızda  şu kanaata varıyoruz:bozulma kaçınılmaz!
İstisnası yok mu?
Ancak Hakk'ın muhafaza ettiklerinde bozulma olmaz.Onlar ise Enbiya,Evliya(insan-ı Kamil) ve layıkıyla onlara tabi olup gölgesinde duranlar.Bu da lafta olmamalı.Okulda kaydın var ama hiç ders çalışmamışsan.hiçbir imtihanı verememişsin.Nolur? bir süre sonra okuldan uzaklaştırılırsın.Aşk ve muhabbet yolu geri dönüşü olmayan bir yoldur.
Tahıl ürünlerini ne kadar ambalajını steril yapsan da bir müddet sonra bit, pire v.s gibi küçük yaratıklar onların bünyelerinden doğarak onları yok eder.Zira,eğer insan için gerekli tahıl ürünlerinin başına bu iş gelmese idi,bugünün emperyalistleri onları da stoklar ve fahiş fiyata satarlardı.Hak Teala kuru bakliyata bu şekilde bir hassa verdi ki stoklanması mümkün olmasın.
Nefis tezkiyesini tamamlamamış ve manevi otorite altında olmayan kimselerin sonları Ak Parti kadroları gibi olur.Nimete ve güce kavuştuktan sonra kendilerinden başka kimseyi tanımaz,eleştiri nefislerine ağır gelir ve dindarlık yerini kindarlığa terk eder.
Örnek alınan Peygamber (sav)'in ve İnsanı Kamil hazeratının davranışları ise,dünyevilerin söylemlerinde kalır ve yapamayacağınız şeyleri niçin söylüyorsunuz ayeti tecelli eder.Sonuç itibarı ile Baki kalacak olan sadece Hakk Teala olduğundan Adaletle ömür uzatılabilir,şükürle nimet artırılabilir.Nefis taşıyan her varlık,günü geldiğinde sahneden çekileceğini kabullenmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder