13 Eylül 2019 Cuma

2023 DE NE OLACAKTIR.

Bloğun önceki yazılarında aktarılmıştı; Hasan Hüda hazretleri buyurmuştu: "Yetkili olan zat geldiğinde insanlar şeriatı yaşamadan, tarikatın içinde bulunmadan direkt hakikatten başlayacaklar. Belki o zat şeriatta değişiklik yapacak" buyurmuştu.
Böyle bir zat geldiğinde, Hz. Ömer efendimizin, Cenab-ı Peygamber'i öldürmek maksadıyla yola çıkması akabinde hidayetin ulaşıp Müslüman olması gibi, o zatın yüzü suyu hürmetine, Hakk'ın ona verdiği yetkiyle bir takım tecelliler zuhura gelip, gençlerimizin, insanımızın şeriatı bilmeden, tarikatı yaşamadan direkt gönüldeki muhabbet nedeniyle hakikatten başlayarak o zata tabiiyetleri başlaması mümkündür.
Keza, Canlı Kur'an olan insanı Kamil'in tasarrufu ile, bugüne göre inancın yeniden şekillenmesi mümkün olabilecektir. Bir toplantıda, kazanın kaymakamı, ilçe müftüsüne soruyor: "Müftüm, devlete verdiğimiz vergi zekat yerine geçer mi?". Müftü:"Hayır, asla olmaz" deyip kestirip attı. Gelenekçilik, şeklin asıl olması, gönle inilememesi dinimizi kısır ve gelişemez yaptı. İnşaallah bu kırılacak. Böyle bir zat zuhur ettiğinde de ilk karşı çıkanlar kim olacak dersiniz; Şeriatın ve tarikatın şeklini yaşayanlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder