4 Eylül 2019 Çarşamba

SORUN MANEVİ OTORİTE EKSİKLİĞİ

Maddi anlamda zirveye yükselen Ak Parti harekatının içinde olduğu buhran manevi otorite eksikliğidir. Diyeceksiniz ki tepedeki zevat bunu nasıl kabul edecek? edemez zira maddi otoriteyi kendinde görenler, manevi otoriteyi kabul etmedikleri gibi red ederler. Bilmezler ki kıyamete kadar insanların içinde kamil insanların var olacağını ve  o insanlar, yaptıkları manevi vazife için kimseden bir maddi beklenti içine girmezler.
Enes b.Malik hazretlerinin ihtiyarlık zamanında misafirleri gelir. Yemek sofrası hazırlanır. Sofra örtüsü pas ve kir içinde olduğundan, yemekten sonra büyük sahabe kendisine hizmet eden kadına der ki:"Sofra bezini yanan tandır ateşine at da temizlensin. Kadın derhal denileni yaparak sofrayı ateşe atar, duman ve alev içinde bir müddet durduktan sonra hazret:"Çıkart" der. Kadın sofrayı fırından çıkarttığında sofranın bembeyaz bir şekilde tüm kirlerinden arındığı müşahede edilir. Misafirler, bu durumun sebebini sorarlar. Hazret der ki:"Resulullah (sav), bu sofra ürtüsü üzerinde yemek yedi. Mübarek elini ve ağzını bu sofraya defalarca sürmüştür. Hak Teala onun değdiği hiçbir şeyi ateşte yakmaz". Misafirler bu sefer hizmet eden kadına döndüler:Peki sen, sofranın önceki halini bilmeden efendinin bir emri üzerine hiç düşünmeden ve itiraz etmeden bu örtüyü nasıl ateşe attın.? diye sorduklarında kadın: "Kerimlere itimadım tamdır. Değil sofra örtüsü, bana ateşe kendini at dese hiç tereddüt etmeden ateşe kendimi atardım"
Manevi dünya böyle bir şeydir. Hak teala, evliyasını mahcub etmez. Acaba, Ak pati manevi dünya sahibi insanı kamilden yoksun mu? Yoksa o taraklarda hiç bezi mi yok?
Manevi dünya sahibi insanın dediğini yapabilmek gayet zor. Zira Hz.Musa (a.s) bile Hz.Hızır'a muhalefet etti.
1958 yılında Eyüp Sultan camii baş imamı Sait Çayırlı hoca, Adnan Menderes'e "istifa etmesini" söylemişti. Hazret sırrı kader konusunda bazı bilgilere sahipti. Ancak başbakanlığı bırakmak, siyaseti terk etmek o kadar kolay mı?..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder