22 Temmuz 2022 Cuma

SEFİNE HADİSİ

 Bloğun bir önceki yazısında geçen "Sefine Hadisi" EHLİBEYTİMİN SİZDEKİ YERİ NUH'UN GEMİSİ GİBİDİR.ONA BİNEN KURTULUR" Hadis- şerifindeki Hz.Nuh la alakalı kısmın bize verdiği mesajlar şu olsa ereğk:

*Hz.Nuh'un ümmeti su ve tufanla imtihan edildi,Hz.Peygamber'in ümmeti de fikir,ekol, mezhep, tarikat,meşrep tufanıyla imtihan edilecektir.

*Kafir ve azgın çoğunluk Hz.Nuh ve gemisiyle nasıl alay etti ise,ümmetin azıtmış çoğunluğu da Ehli beyt ve kurtuluş yolunda yürüyen azınlığa aynı muameleyi reva görecektir.

*Amansız tufandan nasıl ki Hz.Nuhun femisine binen azınlık kurtulmuş ise bu ümmetin çok farklı tufanlarından Ehli Beyt'in kurtuluş gemisine binen azınlık kurtulacaktır.Gemiye binmeyen nasıl helak olmuşsa, Ehli beyt'e eziyet edip savaş açan çoğunluk ta aynı şekilde helak olacaktır.

*Hz.Nuh'un inat edip direnen karısı ve oğlu nasıl boğulanlardan oldu ise , Ehli Beyt'in bizzat soyundan bile olsa onların yolundan gitmezse yine kaybedenlerden olacaktır.

*Tufandan boğulmamanın yegane şartı Nuh'un gemisine binmek ise Zamanımızın küfür ve sapıklığından korunmanın tek şartı , Ehl-i Beyt'e inanıp onların kutlu yollarına gitmektir.

Ehli beyt'e kuru ve duygusal bir bağlanmak yerine , onların helaline helal, haramına haram demek, onların dostuna dost, düşmanlarına düşman olmak zorundayız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder