6 Temmuz 2022 Çarşamba

KENAN RIFAİ HAZRETLERİNİN NASİHATI

 "bunca zamandır şahit oldunuz.Hiç kimse ile çekiştiğime rastladınız mı? Değil tatsız çekişme ve mücadeleler , bana kötülük etmek isteyenlerin dahi dostu ve hayır dileyicisi değil miyim? Hele bir düşünün.Dünya, boş söz ve malayani ile geçirilecek bir yer midir? Bunu biliyorsanız,vaktinizi lüzumsuz işler ve sözlerle ne çalın, ne de çaldırın.Asıl marifet , dünyanın sonu gelmez dedikodu çalılığından eteğini kurtarmaktır.

Zaman sermayedir; onu israfla heba etmeyelim.

Lüzumsuz didişmelere girmenin kimseye faydası yok. Hakkınızı talep etmekte dahi haksızlığa başvurmayın.Münakaşa ve kavga yerine tatlı dili, güzelliği tercih edin.Hakikatı meydana çıkarmak vazifeniz olduğu zamanda da dürüst olun ve diliniz haktan ayrılmasın.

Doğruluk şiarınız olsun. Buyüzden isterse alem halkı size aptal desin; onların alayları ve dudak bükmeleri sizikıracak yerde zevklendirsin.Bir gerçeği ortaya vururken alaya alınmak şereftir.Şunu bilin ki, insan ne kötülenmekle küçülür, ne de methedilmekle büyür.

Size düşmanlık etmek isteyenlerin dahi hayırlarını isteyici olun.Hücum daimadalgadan gelir.Sahil ona hiçbukabele eder mi?bu kayıtsız mukavametten gün olur deniz de bıkar vehücumdan vazgeçip durulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder