21 Şubat 2017 Salı

HZ.HIZIR(A.S)-İSKENDER AKRABALIĞI

“iptila-i Ahyar”isimli kitabın sahibi şöyle buyurur:Zülkarneynin ismi İskender’dir.Babası yeryüzünde ilmi nücuuma(yıldız ilmine)sahip olanların hepsinden üstündür.o zamana kadar yıldızların hareketiyle onun kadar meşgul olan çıkmamıştı.Bir gece hanımına dedi ki:
“Uykusuzluk beni helak etti.Bir saat olsun uyuyayım.Sen gökyüzünden gözünü ayırma..”
Eliyle işaret ederek :
“Şu cihetten bir yıldız görünecektir.O zaman beni hemen uyandır.Seninle birleşelim, öyle bir evlada hamile kalırsın ki kıyamete kadar hayatta kalır.”dedi.
Baldızı bu konuşmayı bitişik odadan duydu.O da o yıldızı gözetlemeye başladı.İskender Zülkarneyn'in babası uyudu.Baldızı yani Hızır (a.s)’ın annesi o yıldızı gördü.Hemen kocasını uyandırdı olan biteni anlattı.Bu fırsatı kaçırmamak için birlikte oldular;işte o birliktelikten Hızır (a.s) doğdu ve hızır İskender’i Zülkarneyn’in halasının oğludur ve veziridir. İskender
in babası uyanınca derhal gökyüzüne baktı.Beklediği yıldızın başka bir burca girmiş olduğunu fark etti.”Niçin beni uyandırmadın?”diye hanımına çıkıştı.Hanımı:”Doğrusunu söylemek gerekirse utandım”dedi. O da hanımına dönerek sitemle:”Sen bilmiyorsun ki , ben kırk seneden beri o yıldızı bekliyordum.;doğrusu ömrümü boşa harcadım.Biraz sonra o yıldızın izinde başka bir yıldız gözükecektir.O zaman bari birlikte olalım, öyle bir çocuğa hamile kalırsın ki,o çocuk cihana hükmeder”dedi.
Kısa zaman sonra o ikinci yıldız gözüktü  ve yıldızın gözükmesi ile birleştiler.Hanımı İskender Zülkarneyn’e hamile kaldı.Böylelikle Hızır ve İskender aynı gecede doğdular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder