23 Şubat 2017 Perşembe

HER ÜMMETİN PEYGAMBERİ MESELESİ

Yunus suresi 47 ayeti:"Her ümmetin bir peygamberi vardır. Peygamberleri gelince aralarında adaletle hükmolunur, onlara hiç haksızlık edilmez"buyrulmaktadır.
Araplara Hz.İsmail'den sonra Peygamber efendimiz dışında peygamber gönderilmemiştir. Hz.Peygamberin ,peygamberliği vefatından sonra da kıyamete kadar devam eder niteliktedir.Diğer peygamberlerin vefatı ile bu görevleri sona erer.
Peygamberliğin el an devam edip etmediği hususunda şunlar söylenebilir.Peygamber,zahir ve batın vahiy ile gelir.Peygamberin varisi ise ilahi ilham manasındaki batıni vahiy ile gelir.Peygamberler için caiz olan her mucizenin benzeri keramet olarak veliler içinde caizdir.Allah Teala kulları arasında ancak peygamberleri tarafından zahir de batın da ortaya konulduğu zaman hükmeder.eğer kullar peygamberlerini tasdik ederlerse tasdikleri nisbetinde mutlu olmalarına hükmedilir.Yalanladıkları takdirde bedbahtlıklarına/şaki olduklarına hükmedilir.Bu durumda insana düşen,doğru olmak,peygamberleri doğrulamak , getirdikleri vahiy  ve ilhama tabi olmaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder