23 Şubat 2017 Perşembe

HAK ERLERİNİN YÜKSELMELERİ

Allahu Teala,bir kimseyi hak erleri makamına çıkarmak dilerse.önce  ona nefsini terbiye vazifesi verir.Nefsini terbiye etmeyi başardığı takdirde ev halkını yola getirme vazifesini yükler.
Onlara iyilik eder ve iyi geçinirse ona başka bir vazife çıkar.Komşularını ve mahalle halkını yola getirme vazifesi alır.
Bunlara iyilik eder ve iyi geçinirse vazifesi yine değişir.Bulunduğu beldenin idaresini alır,onlarla da iyi geçinir ve iyilikte bulunursa  bütün ülkenin idaresini alır.Bunda  BAŞARI KAZANDIĞI ,ÖZÜNÜ ALLAH'DAN AYIRMADIĞI TAKDİRDE MEVKİİ BİRAZ DAHA YÜKSELTİLİR.YERLE SEMA ARASINDAKİLERİN İDARESİ TEVDİ EDİLİR.
YERLE SEMA ARASINDA O KADAR ÇOK MAHLUKAT VARDIR Kİ ,ADEDİNİ YALNIZ ALLAH TEALA BİLİR.BUNDAN SONRA YÜKSELMEYE BAŞLAR,BİR SEMADAN ÖBÜRÜNE GEÇER, TA Kİ GAVSİYET MAHALLİNE KADAR.
BUNDAN SONRA BEŞERİ VASFI SİLİNİR.ALLAH'IN SIFATLARINDAN BİRİ OLUR.ALLAH'IN GİZLİ KILDIKLARINA MUTTALİ OLMAYA BAŞLAR.Öyle ki onun nazarı olmadan ne bir bitki ölür ,ne bir bitki yeşerir.Bundan sonra Allah ile kelam eder.Ama kelamın mahiyetini yaratılmışların aklı alamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder