16 Ağustos 2022 Salı

GÖSTERİŞLİ BİNALARIMIZ,MODERN HAPİSHANELERİMİZ

 Neden bu haldeyiz sorusuna herkes bir cevap verebilir.Dünya hayatı için "bir oyun ve eğlence" tarifini Hak Teala yapmıştır.Ancak bu oyun ve eğlence bizi sarhoş ettiğinden rüzgarına kapılanlar kolay kolay kurtulamaz.

İnsan, fabrika ayarlarına dönmelidir.Yaratılış çizgimiz.İrfan kültürümüz içinde yaşamaya değer hayatın sırları saklıdır.Milletimizin bin yıllık mazisinde bu güzellikler mevcuttu.Bu güzellikleri günümüze uyarlamalıyız.Hata değerlerimizde değil, bizim temsil edemeyişimizdedir.

Yiğit düştüğü yerden kalkar.Düşüş nedenlerimizi araştırmak gerekmez mi?

Örneklerimizi güncellemeliyiz.Çünkü, bu toplum içinde Hak Teala örnek şahsiyetleri hep var etmiştir.Bu örnekler bulunmalıdır.çünkü bu şahsiyetler "toprağımızın tuzu"dur.Bu şahsiyetler bizim merkezimiz olacağından dünya yolculuğumuzu bu önderlerin delaletiyle devam ettirmemiz gereklidir.Acaba yaşayan, bize eğitimde ördnek olabilecek insan varmıdır? sorusuna şu cevap verilebilir:"Bakmasını bilirsen etrafında örnek olabilecek çok insan vardır.Bir nesle öncülük eden Fethi Gemuhluoğlu "Artık gündüzler yetmiyor; istikbal, gecelerini de gündüze katanlarındır" demiştir.bu Necm suresi 39 ayetine uygundur:"İNSAN İÇİN ANCAK ÇALIŞTIĞI VARDIR"

Görünen hizmetlerin görünmeyen adamı olan Fethi Gemuhluoğlu "Büyük rüyalar görün ! Dava adamının rüyaları da büyük olur". demiştir.Çünkü altı asırlık Osmanlı'nın başlangıcı Osman Gazi'nin büyük rüyasıyla başlamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder