28 Ocak 2022 Cuma

KURAN PRESPEKTEFİ İLE HALKLARIN(DEVLETLERİN)YOK OLUŞ NEDENİ:(1)

1.Yönetimin Ehliyetsiz Kişilerde Oluşu:

       "Allah, emanetleri (yönetimi) ehline vermenizi ve aralarında adaletle hükmetmenizi emreder.(nİSA 58)

     İslam tarihinde bunun ilk örneği Halife Hz.Osman'ın döneminde yaşandı. Hz.Osman; valilik ve maliye görevlerine ehil olmayan kimi  akraba ve yakınlarını getirmekle sadece kendi iktidarının sonunu getirmekle kalmadı, katline giden yolun kapısını açtı. Sonra da bu olay bu güne dek devam eden, ümmetin ikiye bölünmesine ve asırlarca milyonlar insanın ölümüne neden olacak büyük fitnenin de başlangıcı oldu .(Belki'de bu olay sırrı kader gereği,sonrasında gelecekler için ders alınması gerekli bir vaka idi.Bu hususta Sahabeye dil uzatamayız.)

       Ekonomi uzmanlığı olmayan kişileri hazinedar, askeri eğitim ve deneğimi olmayan kişleri de baş komutan edersen o iktidarın ömrü uzun olmaz. Hayal ve tahminlerle ekonomi yönetilemiyeceği gibi, kabadaylıkla, hamasetle de devlet yönetilemez.

       Bunlar işin ehli olmadıkları için sadist olurlar. İşlerini akıl, bilimsel veriler ışığında, vicdanla değil de, duygu ve ihtiras ile yürütürler.   Hitler'in, Saddam'ın ülkerinin ve civar halkların başına neler getirdikleri herkesçe bilinmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder