21 Temmuz 2020 Salı

DİNDEN DÖNMEK

"Dinden dönmek" kavramını sadece bir Müslümanın Hristiyanlığa yahud Yahudiliğe geçmesi şeklinde klasik anlamamak gerekir. Müslüman olduğunu iddia edipte İslam'ı günlük hayatlarında yaşamayanlar, yahut böyle bir ihtiyacı duymayanlar, yahudda "bu çağda bu kurallar olmaz" diyenleri anlamak gerekmez mi? İslam olduğunu iddia edip zulmedenler,kamu malını iç edenleri nereye koymalı!.Tüm bu örnekleri "Dinden dönmek" olarak telakki eder isek şu ayet günümüz için bir umut ışığı olabilir:
Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse şunu bilsin:Allah onların yerine öyle bir topluluk getirir ki; Allah onları sever, onlar da Allah'ı sever. Onlar müminlere karşı alçak gönüllü , kafirlere karşı güçlü ve onurludurlar.Allah yolunda cihad ederler. (Bu yolda) hiçbir kınayıcının kınamasından da korkmazlar .İşte bu Allah'ın lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir"
Maide 54
Böyle bir topluluğun işbaşına getirdiğini inşallah bizler de görürüz.
Böyle bir kimse tek başına nasıl başarılı olur? Bunu şu hadis gereğince algılayabiliriz:Yüce Allah bir kulu sevince Cebrail'e nida eder ve der ki:"Şüphesiz ki Allah falancayı sevdi  ve sen de sev." Bunun üzerine Cebrail de o kimseyi sever. Sonra Cebrail gök ehline seslenir ve der ki:"Sizler de sevin". Bunun üzerine gök ehli de onu severler. Sonra da o kul için yer halkı nezdinde hüsnü kabul konulur.(Buhari/Kitabüd tevhid -33-7485) 

Bu nedenle "bir kişi ne yapabilir ki bu zulmü önleyebilsin" dememek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder