24 Temmuz 2020 Cuma

BULGUR KAZANINI KAYNATMAK ÇABASI

Necib Sultanımın ifadesi idi:"Evlat, bulguru kaynatmak için kazanın altına sürekli odun atılıyor ama Allah bulguru kaynatmıyor".
Bu sözdeki "Bulgur" ülkemiz insanları."Kazan" Türkiye. Kazanın altına atılan odunlar ise gündem konusu yapılan hususlar."Bulgurun kaynaması" ise insanımızın birbiriyle mücadele içine girip kavga ortamı oluşmasıdır. Kısaca, Ekonomideki başarısızlık, Adalet duygusunun bitmesi, 18 yıllık tek parti olmanın verdiği güce rağmen ilk çıkıştaki amaçların gerçekleşmemesi, iktidarı bitirmekte olduğu için, muktedirler "bir hesap verme" ihtimaline karşı kurtuluş bulmadıklarından "Dam yanarsa sıçan da yansın" anlayışıyla ülkeyi kaosa sürükleyip böyle bir ortamın gerekliliği olan sıkıyönetimi uygulayarak biraz daha ömrünü uzatabilmek düşüncesi.
Bu sürece girilebilir mi? muhtemel. Çünkü Gülen Cemaatinin üst katmanları Yargı, TSK, Emniyet yapılanmasındaki işlerini tamamlayınca ihtilale kalkıştılar. Maksatları AKP iktidarının ülkenin imkanlarını şahsi çıkarlarına kullandığı, kendi cemaatlerinin dışlanarak ekonomik kaynaklarının kesildiğini iddia edip, sandıkla götüremeyecekleri birilerini yolsuzlukla götürüp ortadan silmek ve iktidarın yerine tepeden inme kendileri oturmak istemişlerdi. Bugünkü hükumetin çevresinde oluşan zengin halka, dindarların(tarikatlar da dahil) dini argümanlarla motive edilip muhalefet olanlar hedef gösterilip provake eylemlerle insanların sokağa dökülmesi temin edilip birbirlerine güç kullanması ve bu şekilde "Bulgur kaynamaya" başlayınca Asker ve emniyet vasıtasıyla "iç güvenliği temin" zımnında müdahale edilip bir takım sert düzenlemeler getirilebilecek, siyasi parti faaliyetleri dahil tüm sosyal aktiviteler yasaklanabilir. Coronovirüs tedbirleri bir antrenman mahiyetinde idi. Ancak, birileri bir çok şey planlayabilir. Kurtuluş savaşından sonra millete rağmen "Devlet" olan güçler insanımızın saygı duyduğu değerleri onların hayatlarından çıkartmak için neler neler yapmadıklarını düşünürsek bir asır sonra o anlayışın kırıldığı görmüş oldular. Bugünün muktedirleri de farklı bir yöne girerlerse akıbetlerinin selefleri gibi olacağını bilmelidirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder