28 Temmuz 2020 Salı

ÇANAKKALE SAVAŞINDA İLAHİ YARDIMLAR

Çanakkale savaşındaki te'yid-i ilahi(İlahi yardımlar) 'dan birisini müstahkem mevki kumandanı Cevat paşa anlatmıştır:"Boğaz'a çöreklenen düşman donanmalarının bombardımanlarına karşı melül ve mahzun bir şekilde aşırı yorgunluktan dolayı hafif bir uykuya dalmışım. Rüyasında gizliden bir ses işitti:
"Ey Cevat ! Sizler Allah Teala'nın yüce kelamına hürmet ve tazim edersiniz. Bunun için sizi Cenab-ı Hakk'ın yardımı ile müjdeliyorum. Şu denizin üzerine bir bakıver!"
Cevat paşa, denizin üzerine baktığında , bir nur cümbüşü arasında "kef" ve "vav" harflerini gördü.Ardından uyandı.
Ertesi gün Cevat paşa bir mezarın başında fatiha okurken rüyasındaki sesi tekrar işitti:"Ey Cevat, Depolardaki yirmi altı mayını denize döşe"
Heyecana kapıldı, Manevi bir muamma ile karşı karşıya idi.Bunu nasıl çözeceğini düşünürken , az ilerde kendisini süzen nur yüzlü bir zata rastladı.O zat, Paşa'ya yaklaştı ve bir derdi olup olmadığını sordu.Paşa, olup biteni anlattı.O Allah dostu, Paşa'nın anlattığı muammayı deruni bir vukufiyetle açıkladı:
"Evladım deniz üzerinde gördüğün nur , zaferimize alamettir.Kafirlerin bu topraklara sahip olamayacağını gösterir."Kef" ve "vav" harfleri ise "ebced" hesabına göre yirmi altı eder. O halde deponuzdaki 26 mayını döşeyin, zaferin en büyük hamlelerinden biri olacaktır".
Bu sözlerden sonra o nurlu zat kaybolur.
Meseleyi idrak etmiş olan Cevat paşa mezkur mayınların döşenmesi için emir verir.Nusret mayın gemisi  ile döşenen mayınlar, Yüzbaşı Hakkı beyin kumandasında vazifesini mükemmel bir şekilde yerine getirdi.O sabah yüzbaşı Hakkı bey bir kalp krizi geçirerek şehid oldu.
Ertesi gün düşman zırhlıları boğaza girdiklerinde, gece döşenmiş mayınlar ,vazifelerini ifa etmeye başladı.Düşman donanmasının mühim zırhlıları boğazın sularına gömüldü.
Ayeti kerime tecelli etmişti: Siz Allah'ın dinine yardım ederseniz, Allah da size yardım eder"Muhammed suresi ayet 7)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder