29 Temmuz 2018 Pazar

YAŞANMIŞ SIRLAR

Allah adamlarının varlıkları sırdır.Bu nedenle yaşadıkları alemdesır olduğu için bunları hiç ifade etmezler.Bu tıpkı bir devletin  gizli teşkilatına mensubiyet eden insanların hali gibidir.Zira yaptıkları iş,duyduklarıve  gördükleri hep sır olarak kalır açıklanamaz.Bu nedenle Allah adamları bazen kenarından ve kıyısından da olsa şahit oldukları bazı hadiseleri çıtlatırlar.Dinleyenler "acaba nereden muttali oldu?" diyebilirler.Ancak bu yoldaki iman tamamen kabulü gerektirir.
AzizimNecibSultan'ın anlatmıştı sanırım 1995 milletvekili seçimleriakabindeki siyasi durumla alakalı olarak:Erbakan birinci parti çıkmıştı.Çiller ile koalisyon yapılacaktı.Çiller ,Çankaya köşküne çıkmış,Cumhurbaşkanı Demirel'i ziyaret etmekte.Hükümet kurma görevinin kendisine verilerek Başbakanlığı istemektedir.Demirel reddeder.Çiller kızar.Bu restleşme üzerine Demirel'de kızar ve Çiller'e hitaben :"Bayan olmasan seni şu pencereden aşağı atarım" der.
Bu olaylar muhatapları arasında ceryan etmiştir.Sadece kendileri bilirler.Başkaları nasıl bilir? denirse eğer anlatan şahıs farklı ise o'na nerden biliyorsun denmez.imkanın varsa gidip muhatabına sorabilirsin.oda gerçeği anlatırsa.
Seyrü süluk esnasında mürşide kaynak sorulmaz.Zira onlar yaşamadıklarını anlatmazlar.Yaşamadıklarını anlatanlar Mürşid değil, hikaye nakledicileridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder