28 Temmuz 2018 Cumartesi

ŞEKLİN İFLASI

Osmanlı'nın inkırazının başlaması  ,Niyazi Mısri'nin Limni'ye sürgünü ve 14 yıl ayağında prangalarla yaşayarak hayata veda etmesidir.Gönlü kırılmıştır.O zaman dahi bir şeriat devri olmasına rağmen Hak dostları anlaşılamamış yahut şeriatı temsil ettikleri belirtilen makamlardaki dünyevi isteklilerin hasedleri buna sebeb olmuştur.Bu hasedçiler Allah dostlarını,devlete düşman göstererek saltanat için tehlike olabilir fikrini padişaha empoze etmişler ve neticede bir Allah dostunun kalbini kırmışlardır.
Mondoros nerede dir bilirmisiniz?Hz.Niyazi'nin türbesinin bulunduğu LİMNİ adası ile birbirine bitişik Midilli adasında .Sanki mübarek,Osmanlı'nın mütareke masasındaki pişmanlık sesini duyabilmek için bu mütarekeyi hemen yanıbaşında yaptırmıştır.
Bugün durum pek farklı değildir.Cami yapıp secde etmekle meselenin bittiğini ima ve ifade eden zihniyet,dinin özünü kurutarak,şekle,resme ve isme müptela olanlar muhtemeldir ki bir Hakk dostunun kalbini kıralar , çöküş kaçınılmazdır.
Çok hızlı ceryan eden olaylar şekli,ismi,resmi çökertecektir.Hakikatı geremeyen sarhoşları Celal sıfatının terbiyesi kendilerine getirecektir vesselam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder