16 Haziran 2017 Cuma

KABULÜ BİR BAŞKA AMELE BAĞLI OLAN ÜÇ AMEL

Denilir ki:Şu üç ayettte üç husus , üç şeyle bağlantılı olarak inmiştir.Onlardan hiçbiri birlikte zikredildiği olmadan kabul olunmaz.
1-"Namazı dosdoğru kılın ve zekatı verin."(Bakara 2/110)ayeti.Kim namaz kılarda zekatını vermezse namazı da kabul olunmaz
2-"Allah'a itaat edin,Resulü'ne de itat edin."(Nur 24/54)ayeti.Kim Allah'a itaat eder de peygambere itat etmezse ,Allah'a itaati kabul olunmaz.
3-"Bana ve ana-babana şükret"(Lokman 3/14)ayeti.Kim Allah'ın nimetlerine şükreder ve fakat ana-babasına teşekkür etmezse bu da kabul olunmaz.
Dolayısıyla Hz.Peygamber (sav)'e itaat , kabul kapısının anahtarıdır.ashab-ı Kehfin köpeğinin durumu , sana itaatin şerefini bildirmeye yeter.O,Allah'a itaat yolunda Ashab-ı Kehfe tabi olduğu için Cennete girmeye hak kazandı İtaat edenlere tabi olmanın neticesi böyle olursa, itaat edenlerin neticelerinin nasıl olacağını sen düşün
Hatem-i Esam (r.h) der ki "Üç şey olmadan üç şeyi iddia eden yalancıdır.Malını Allah yolunda harcamadığı halde cenneti sevdiğini iddia eden yalancıdır.Allah'ın haram kıldığı şeyi terk etmediği halde Allah'ı ssevdiğini iddia eden yalancıdır.Fakirleri sevmediği halde Nebi (a.s)sevdiğini iddia eden yalancıdır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder