18 Haziran 2017 Pazar

HER PEYGAMBERİN SUÇLULARDAN BİR DÜŞMANI VARDIR

Furkan suresi 31 ayetidir:"Rasulüm!)İşte biz böylece her peygamber için suçlulardan düşmanlar peyda ettik.Hidayet verici ve yardımcı olarak Rabbin yeter"buyrulmuştur.
Efendimizin düşmanları Mekkenin ileri gelen kafirleri idi.Başlarını Ebu Cehil çekmekte idi.İbrahim (a.s)'a Nemrud,Musa (a.s)'a Firavun,İsa (a.s)'a Yahudiler düşman kılınmıştır.
Ayetin işaretiyle her nebi ve velinin Allah'ın onu kendisiyle deneyip imtihan ettiği  ve seçilmişliğin şerefini ortaya çıkardığı bir düşmanı olduğuna delalet eder.
Bu ayet işaret etmektedir ki Allah Teala talebinde sadık her sıddika eziyet etmesi için inatçı,huzurdan kovulmuş bir düşman musallat eder.Sıddik ise Allah yolunda onun ezasına sabreder.Onun sayesinde hilmini sınar ve Allah'ın hükmüne rıza gösterir.Allah'ın imtihanına sabrederek hükmüne teslim olur.Allah'ın hükmüne teslim olma, her şeyi Allah'a havale etme ve O'na tevkküle muvaffak kılma nimetinden dolayı Allah'a şükreder.Böylece bu adımlarla Allah'a yürür(seyr illallah)hatta bu kanatla Allah'ta Allah ile uçar.Allah'ın peygamberini ve evliyasını terbiye hususundaki takip ettiği sünnetullah bu şekildedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder