19 Ağustos 2016 Cuma

EY ALLAHIM !HER ŞEY SEN'SİN

Ey Allahım ! hastalara ferahlık veren Sen'sin.lütuflar ve merhametler arasında can gibi gizlenen Sen'sin.
Kullarını ,Sana yalvarsınlar,yakarsınlar diye hasta edersin ! Çünkü,inleminin,yalvarmanın,figan etmenin alıcısı,kabul edicisi Sen'sin !
Şu dünyada herkes,derdine derman aramaktadır ! Halbuki,dertlilerin dertlerinin dermanı ise Sen'i arıyor ! Çünkü derdi de,dermanı da yaratan,şüphesiz Sen'sin !
İnsanı,şunun bunun kapısına düşüren dertler ,önceden meydana gelen bir perdedir.Bu perdenin sonunda , son ucunda, yine Sen varsın ! Her dertli,sonunda yine Sen'in lütuf kapına başını vurur !
Sonunda sükunete kavuşmaları,rahat etmeleri için hastları inletir durursun ! Hakikatta bizim derdimiz de, inleyen ,feryad eden de Sen'sin!
"Sen'sin"diyen de ,vallahi Sen'sin! Bu meydan da oynanan top da Sen'sin,topu çeviren de Sen ! Bu top oyununu seyreden de Sen'sin
Kölelik de,efendilik de,sultanlık da hep Sen'in yazındır ! Eğri yazı da,doğru yazı da hep Sen'in mektebinde yazılmıştır.
Bizim bedenlerimiz birer evdir.Ruhlarımız da ,o evlerde birer konuk! Ey Allah'ım ! Biz, yokuz.Bedenimiz de,canlarımız da Sen'in gölgenden ibarettir.Aslında tenlerimiz de,misafir olan canlarımızın canı da Sen'sin !
(Divan-ı Kebir-Hz.Mevlana)
Hz.Pir Mevlana efendimizin,İbni Arabi'nin ifşa ettiği vahdet-i vücud görüşünün içinde olduğunun en güzel ifadeleridir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder