19 Ağustos 2021 Perşembe

İNSANDAKİ MELEKLER

 İnsandaki melekler dört guruba ayrılır. Bunlardan birinci gurupta olanlar tamamen Allah'ın emrindedir. Mide, karaciğer, kalp, böbrek v.s gibi organların fonksiyonlarını bunlar idame ettirir. İnsanın bunlar üzerinde etkisi yoktur.
İkinci gurup melekler, yine Allah'ın emrinde olmakla beraber , bizim, kısa süreli de olsa, etkimiz altına alabildiğimiz meleklerdir. Etkimiz geçtiğinde yine işlerini bildikleri gibi yapmaya devam ederler. Bunun en güzel örneği akciğerlerimizdir. Nefesi kısa bir süre tutabiliriz ancak devamlı nefesimizi tutamayız.
Üçüncü gurup melekler tamamen bizim kontrolümüz altında olanlardır. Bunlar el, kol, bacak gibi çizgili adalelerimize bizim emirlerimizi götüren melek grubudur. Biz bunlar vasıtasıyla bu organlarımızı hareket ettiririz.
Dördüncü gurup melek ise devamlı aynı şeyi yapa yapa, inisiyatifi ellerine alan  ve bizim irademize gerek kalmadan aynı işi tekrarlayabilen meleklerdir. Örneğin bisiklete binmek, yüzmek, araba kullanmak gibi işlerin yapılmasını temin eden meleklerdir. Buna meleke kesb etmek denir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder