27 Ocak 2020 Pazartesi

KUTUPTAN İSTİFADE ETMEK

Bu şehadet aleminde suri ve manevi rızıklar kutuptan insanlara dağıtılır. Yeryüzünde Hakk'ın halifesidir ve ilahi hazinelerin eminidir. Bu nedenle yaratılmışlara olan Hakk'ın tecelliyatı lutfiyye ve kahriyyesi hep onun vasıtasıyla zahir olur. Halktan her birinin kutbu alemden istifadesi, ona sıfat ile yakınlığı nispetindedir. Bu hususta mekan yakınlığının tesiri yoktur. Mesela bir kimse kutbu zaman ile bir mekanda otursa sıfat itibariyle ona ne kadar yakınlığı var ise o nispette istifade eder. Hakk'ın mağfiretini ve rahmetini avlamak kutbun işidir.
Halkın fiilleri  ve ahlakı bozuk bir hale geldiği vakit kutup incinir ve halk, maddi ve manevi rızıktan mahrum kalırlar. Maddi rızıktan mahrumiyet; kıtlık ve deprem, fitne ve toplumsal kavga gibi emsali zahiri işlerdir. Halk bunun iç yüzün bilmez. Manevi rızka gelince; kutbun kalbinden halkın kalbine ilahi feyiz kapanmış olur.
Kutba hizmet etmeye gelince; onun hususi hizmetinde olanlar kutbun mazhar olduğu esmanın müsemması olan Hakk'a hizmet ederler. Kutbun cisim gemisinin tamiri, kutbun bu zahir alemde yapmak mecburiyetinde olduğu zahiri hizmetlerin ifasıyla olur."Eğer siz Allah'ayardım ederseniz, Allah Teala'da size yardım eder ve sizin ayaklarınızı tespit eder"(Muhammed 47/7)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder