22 Ağustos 2019 Perşembe

DİLİPAK'IN SÖYLEMİNDKİ EKSİK NE?

Abdurrahman Dilipak,gazetedeki köşesinde "Derin devlet"lealakalı görüşlerini yazmış.Bu yazı hakkatları barındırmakta ancak eksik kalmaktadır:
Hakikatı taşıyan cümleleri:
Kayıt dışı devlet”, “kayıt dışı siyaset”in suç ortağıdır. Ying - Yang gibi birbirlerini üretir ve tamamlarlar. “Derin devlet” dedikleri budur. Bu illegal bir suç örgütüdür. Nasıl hukuka uygun olmayan yasa suç aleti ise, adil olmayan devlet suç örgütüdür. Adil devlet bir ihsan ve saadet vesilesi olduğu gibi, adalet, ehliyet ve liyakat, istişare ve şuradan uzaklaşan devlet baş belasıdır.
Adaletten uzaklaşan devlette siyaset ve bürokrasi mafyalaşır. Rüşvet, torpil alenileşmeye başlarsa, devlet zulüm bataklığına saplanır.
...
Ve bir gün, acı gerçeklerle karşı karşıya kaldığınızda artık çok geç olmuştur.Bakın bir işe haram para, rüşvet, emeksiz sermaye karışmışsa bu işlerin bereketi olmaz. Kayıt dışı siyaset ve sermaye yalanı beraberinde getirir. Yalan ise diğer günahları davet eder. Yalan, para cüzdanda durduğu gibi durmaz. 
Aman dikkat! Aman ha, dünya ve ahiretinizi ucuz bir dünya menfaati karşılığında feda etmeyin. Haksız elde edilen servet, makam, şöhret yakıcı bir ateş gibidir, felaket getirir, saadet sağlamaz. Bunlar dua ile istenen belaya dönüşür. "
Bu güzel tespitin sonucundaki müşahhasları ifade etmek sizce eksik kalmamış mı? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder