4 Aralık 2016 Pazar

ÇİÇEK İNCİRİ YAHUT İNCİR ÇİÇEĞİ

İncir ağacı çiçek açmaz. Meyve tıpkı, bir memelinin rahminden azaları oluşmuş bir bebeğin, yavrunun doğması gibi incir meyvesi de çok mikro boyutta ağacın dallarının derisini yararak baş gösterir ve bildiğimiz incir meyvesi olur. Diğer meyvelerin tümünde önce çiçek baş gösterir sonra çiçekten meyve oluşur. Pek az nadir olarak incir ağacın tek tük çiçek olur milyonda bir gibi düşük bir oranda. Bu nedenle Gerçek islamı yaşayanlar için "İncir çiçeği gibi"tabiri kullanılır.Yani pek az kişi gerçek islamı yaşar.Hz.Ömer'in yoluna övgüler yağdıran idarecilerimiz(Bu iltifat lafta kalmaktadır) onun hayatındaki mum olayını, yahut üzerine ganimetlerden elde edilen bir kumaşta diktirerek giydiği cübbe olayının başkalarınca sorgulanma olayını kime anlatırlar.Ayet sizlerin halini söylüyor: LİME TEGULUNE MA LA TEFALUN:"Niçin yapmadığınızı söylüyorsunuz?"
Hz.Ömer bir gece evinden çıkmıştıTalha (r.a)onu görerek takip etmeye başladı. Hz.Ömer onu fark etmemişti. Bir eve girdi. sonra oradan çıkarak başka bir eve girdi. hz. Talha meraklanmıştı sabahleyin o eve gitti.Birde ne görsün evde gözleri kör, yatalak bir kadın var. Hz.Talha sordu:"Sana gelen o adamın işi neydi?"diye sordu.Yaşlı kadın:"O şu vakitten beri devamlı gelir.Her gün bana ihtiyacım olan şeyleri getirir. Üstümü başımı temizler ve beni sıkıntılardan kurtarır"dedi.
Bugünde devletimiz, yatalak, ve mağdur vatandaşlarımıza imkanları ölçüsünde çeşitli yardımlar yapmakta, onların sorunları ile ilgilenmekte bu hususta kurallar koymuş mevzuatı geliştirmiştir.Hatta öyleki, sakat çocuğu ve yatalak hastası olan aile devletçe bağlanan bu gelirle geçimini temin etmekte ve ayakta durmaya çalışmaktadır.Bu noktada emeği olanlara Rabbim rahmet eylesin.

Mevlana Vakfı  İSKENDERUN
Av.Şemsettin KESER
semsettin.keser@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder