27 Aralık 2016 Salı

BİR TALİP,MÜRŞİDİ KAMİLİ NASIL BİLECEK?

Bilinmelidir ki ,bir mürşid-i kamilin şeriatı mamurdur.Kendinden önce gelen kamillerin sözleriyle alim ve amil olur.Marifette kalbi zikirden ve tıfl-i ma'ni ,yani mana çocuğunun sırrından haberdardır. Aşktan, vuslattan, tecelliden, teselliden, mükâlemeden ve müşahededen dem vurmalıdır.Diğer yandan farz amellerinden başka ,zamanlarını zat amellerine sarf etmelidirler.Zat ameli, tevhid-i hassül -hastır.ismi zat ve usul-i esmadır. Hakiki kamil mürşit, talibi, esmadan müsemmaya çeker.Hak talipleri, mürşid kamili bu sözlerinden bilebilirler.
Bu özellikleri taşıyan bir mürşidi kamil bulursanız teslim olun.Her küfrünü iman, her işini keramet ve her sözünü selamet bilin.Zira bu hakikat ehlinin bazı sözleri ve davranışları şeriata muhaliftir.amma tarikata ve hakikata uygundur.Ehli bilir.
Zira, Kuran'ın insana mahsus doksan bin manası vardır.Bunun otuz bini şeriat, otuz bini tarikat ve otuz bini  de hakikate ait manadır.Tahkik ehli bu manaları na-ehle söylemezler.Bu makamda Hz.Peygamber" İnsanlara aklının yettiği kadar cevap söyleyin"buyurmuştur.(Eroğlu Nuri Halveti)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder